Spice First Logo

Workshops

Dinners

Events

Agenda
Everyone, even if you’re not a fan of coriander, is welcome to sign up for a seat at one of our upcoming events. After all, why settle for just reading about spices, when you can experience them firsthand with a community of like-minded people!

Dinner

Citrus & Spice Kookboekendiner met Julia Hulleman

Sophie Fleur en Julia koken samen een vega menu om de Citrusbijbel te vieren!
57,-
18:30
Saturday
September
20
Palmstudio
×

More information

Spice is nice, maar aardig is niet genoeg; we willen knallend, we willen juicy, we willen CITRUS & SPICE! Let maar eens op wat er gebeurt als je een mandarijn in de mix gooit met venkelzaad, een vers uitgeperste sinaasappel laat flirten met nigella (nee, niet de chef), of – en deze combinatie ken je vast niet – groene szechuan oppept met yuzu.

Citrus en spice zijn dikke vrienden, net als Sophie Fleur (Spice First) en Julia Hulleman (chef & auteur van de Citrusbijbel). Samen koken zij op zaterdag 20 en zondag 21 september een vegetarisch menu waarin citrusvruchten en specerijen – uiteraard – de hoofdrol spelen.

Wat je gaat proeven? Sappige meloen-tomatensalade met zelfgemaakte tajín, tarte tatin van venkel en sinaasappel met burrata en saffraanolie, en mascarponeroom met mandarijngranita als zoete afsluiter – en nog veel meer! Verwacht bij elke gang een verhaal over de versterkende vriendschap tussen zuur en pit, frisheid en aroma.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info

Dinner

Citrus & Spice Kookboekenlunch met Julia Hulleman

Sophie Fleur en Julia koken samen een vega lunch om de Citrusbijbel te vieren!
57,-
12:30
Sunday
September
21
Palmstudio
×

More information

Spice is nice, maar aardig is niet genoeg; we willen knallend, we willen juicy, we willen CITRUS & SPICE! Let maar eens op wat er gebeurt als je een mandarijn in de mix gooit met venkelzaad, een vers uitgeperste sinaasappel laat flirten met nigella (nee, niet de chef), of – en deze combinatie ken je vast niet – groene szechuan oppept met yuzu.

Citrus en spice zijn dikke vrienden, net als Sophie Fleur (Spice First) en Julia Hulleman (chef & auteur van de Citrusbijbel). Samen koken zij op zaterdag 20 en zondag 21 september een vegetarisch menu waarin citrusvruchten en specerijen – uiteraard – de hoofdrol spelen.

Wat je gaat proeven? Sappige meloen-tomatensalade met zelfgemaakte tajín, tarte tatin van venkel en sinaasappel met burrata en saffraanolie, en mascarponeroom met mandarijngranita als zoete afsluiter – en nog veel meer! Verwacht bij elke gang een verhaal over de versterkende vriendschap tussen zuur en pit, frisheid en aroma.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info

Workshop

Ayurveda & Chai Workshop with Mira Manek

Healing in a Cup: Chai’s Ayurvedic Secrets
34,50
11:00-13:00
Sunday
September
28
Kurumbu, Amsterdam
×

More information

Spice First x Kurumbu - Healing in a Cup: Chai’s Ayurvedic Secrets

Ayurveda & Chai Workshop with Mira Manek

Step into the healing world of chai — where ancient Ayurvedic wisdom meets the rhythm of the seasons. Together with acclaimed author and wellness guide Mira Manek, spice expert Sophie Fleur of Spice First, and Ayurveda Practitioner Eva Dusch, this event takes you through the rich history, soulful rituals and amazing health benefits (that nobody ever told you!).

Learn the art of spice blending, the healing benefits behind each spice, and how to craft your own unique chai blend.

What you'll get:

•⁠ ⁠Chai tasting

•⁠ ⁠Chai recipes

•⁠ ⁠Ayurveda health tips

•⁠ ⁠Your own unique chai blend

Mira Manek’s Book of Chai will be available to buy with an amazing discount from Kurumbu’s Gift Shop

Chai & snacks will be available from our delicious menu too!

Come sip, learn & blend your own perfect chai before the cold season fully hits.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info

Workshop

Spice Blending Workshop

Masterclass with the Good Spice
47,50
18:30-20:30
Friday
October
3
Palm Studio
×

More information

The Good Spice & Spice First slaan de handen opnieuw ineen voor een Spice Blend workshop.

Verdiep je specerijenkennis en ga aan de slag met je eigen smaakwiel. Mix je eigen spice blend (deze neem je uiteraard mee naar huis!) en leer op gevoel koken met specerijen. Weg met alle pakjes en zakjes! Jouw maaltijden worden binnen een handomdraai lekkerder en gezonder. Tijdens de ontvangst staan we voor je klaar met een lekker drankje en wat hapjes. En voor wie wil organiseren we vooraf een aanschuiftafel waar we een spiced-up vega maaltijd serveren. Vier de start van je weekend met mede-specerij liefhebbers!

Buy a ticket
Buy a ticketMore info