We gaan terug naar de basis en nemen afstand van de pakjes, zakjes en andere kant-en-klare poeders. Tijdens deze interactieve workshop zul je niet alleen leren over biologische specerijen, maar ook hands-on ervaring opdoen door ze te roosteren, malen en blenden. Gebruik je zelfgemaakte blends dan heb je minder specerijen nodig (tijd om dat kruidenrek eens uit te mesten), meer controle over de herkomst en versheid, en je ontdekt aan de lopende band nieuwe smaken. Win win win!
Van geurige chai masala, knisperende Egyptische dukkah tot het beste mengsel voor een lentestoof. Onder begeleiding van spice-expert Sophie Fleur leer je smaakprofielen begrijpen en wordt de theorie besproken van aromaâs en smaakprofielen âoh dĂĄĂĄrom werkt die combinatie zo goedâ. Verwacht een hoop zintuigwerk, want door te ruiken, proeven en kijken word je culinaire-intuĂŻtie aangewakkerd.
De workshop begint met een theoretisch intro (spice bingo!), waarna er volop geblend wordt. Na afloop ga je naar huis met nieuwe spice skills én je eigen masala.
â