Spice First Logo

Workshops

Dinners

Events

Agenda
Everyone, even if you’re not a fan of coriander, is welcome to sign up for a seat at one of our upcoming events. After all, why settle for just reading about spices, when you can experience them firsthand with a community of like-minded people!

Dinner

Tolma oe Salat

Armeens diner met Anni Niyazian & haar moeder
57,-
18:00
Saturday
August
30
Palmstudio
Ă—

More information

Anni – culinair redacteur bij Allerhande – komt samen met haar moeder Ruzanna Armeens koken in de Spice First-studio. Iets wat ze al heel lang wilde doen, maar steeds voor zich uitschoof — zo gaat dat soms. Tot nu!

Op 30 augustus proeven we Armeense gerechten van drie generaties. Naast de traditionele recepten van haar oma en moeder, brengt Anni nieuwe Armeense smaken die nog volop in ontwikkeling zijn.

Armenië laat zich het best omschrijven als een warme familiekeuken, geworteld in eeuwenoude tradities. Waar je ook aanschuift, er staat altijd wel iets op tafel: verse kruiden, broden, kaas, gefermenteerde groenten, geurige stoofschotels, kleurige salades en bijzondere dolma’s.

In drie gangen (met genoeg gerechten voor een achtgangenmenu, dus kom met honger!) serveert Anni ons telkens een gerecht uit drie lagen van de moeder-dochterlijn. Verwacht een rijkgevulde tafel met authentieke vegan dolma’s met peulvruchten (pasuts tolma) en fris-kruidige lavash (jingalov hats), maar ook nieuwe vondsten zoals feta-ijs met laurier en een ontstuimige watermeloenspritz.

Kortom: Armenië old x new, verweven met verhalen over specerijen en familie.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info

Dinner

Citrus & Spice Kookboekendiner met Julia Hulleman

Sophie Fleur en Julia koken samen een vega menu om de Citrusbijbel te vieren!
57,-
18:30
Saturday
September
20
Palmstudio
Ă—

More information

Spice is nice, maar aardig is niet genoeg; we willen knallend, we willen juicy, we willen CITRUS & SPICE! Let maar eens op wat er gebeurt als je een mandarijn in de mix gooit met venkelzaad, een vers uitgeperste sinaasappel laat flirten met nigella (nee, niet de chef), of – en deze combinatie ken je vast niet – groene szechuan oppept met yuzu.

Citrus en spice zijn dikke vrienden, net als Sophie Fleur (Spice First) en Julia Hulleman (chef & auteur van de Citrusbijbel). Samen koken zij op zaterdag 20 en zondag 21 september een vegetarisch menu waarin citrusvruchten en specerijen – uiteraard – de hoofdrol spelen.

Wat je gaat proeven? Sappige meloen-tomatensalade met zelfgemaakte tajín, tarte tatin van venkel en sinaasappel met burrata en saffraanolie, en mascarponeroom met mandarijngranita als zoete afsluiter – en nog veel meer! Verwacht bij elke gang een verhaal over de versterkende vriendschap tussen zuur en pit, frisheid en aroma.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info

Dinner

Citrus & Spice Kookboekenlunch met Julia Hulleman

Sophie Fleur en Julia koken samen een vega lunch om de Citrusbijbel te vieren!
57,-
12:30
Sunday
September
21
Palmstudio
Ă—

More information

Spice is nice, maar aardig is niet genoeg; we willen knallend, we willen juicy, we willen CITRUS & SPICE! Let maar eens op wat er gebeurt als je een mandarijn in de mix gooit met venkelzaad, een vers uitgeperste sinaasappel laat flirten met nigella (nee, niet de chef), of – en deze combinatie ken je vast niet – groene szechuan oppept met yuzu.

Citrus en spice zijn dikke vrienden, net als Sophie Fleur (Spice First) en Julia Hulleman (chef & auteur van de Citrusbijbel). Samen koken zij op zaterdag 20 en zondag 21 september een vegetarisch menu waarin citrusvruchten en specerijen – uiteraard – de hoofdrol spelen.

Wat je gaat proeven? Sappige meloen-tomatensalade met zelfgemaakte tajín, tarte tatin van venkel en sinaasappel met burrata en saffraanolie, en mascarponeroom met mandarijngranita als zoete afsluiter – en nog veel meer! Verwacht bij elke gang een verhaal over de versterkende vriendschap tussen zuur en pit, frisheid en aroma.

Buy a ticket
Buy a ticketMore info