Spice First Logo
Recipe

Tahini Chocolate Chip Cookies

Vanille

Equinox-koekjes met chocolade en gek veel tahin (sesampasta) om de lente in te luiden! Er zit maar één specerij door het beslag. Very vanilla, I know.

ik had even geen zin in mijn bombastische spice vrienden en snakte afgelopen zondag naar een uitermate comfortabel chocolate chip koekje om me gezelschap te houden. Nu ben ik niet echt een ‘dessert person’ zoals Claire Saffitz (ik lik wel iedere pagina van haar kookboek af) dus is mijn bakstrategie als volgt: men neme 4 à 5 recepten van hetzelfde baksel en zoekt naar de perfecte verhouding. Voor dit tahini chocolate chip koekje legde ik de klassieker van Claire naast die van The New York Times, het pindakaaskoekje van Tartine, de vegan choco chip van Culy en nog een blog waar ik de naam van kwijt ben, scuzi.

Ik doop ze geslaagd. Misschien dat ik de volgende keer alleen de donkere basterdsuiker vervang door een lichtere variant want vind ‘m nu wat karamelachtig.


Porties
ca. 18 stuks
Bereidingstijd
50 min + 8u
Ingredienten

240 g choco chip (puur 85%) - je kan een reep chocolade in stukjes snijden

115 g roomboter, op kamertemperatuur

115 g tahin (ongeroosterd)

260 g bloem

3/4 tl zout

1/2 tl baking soda 

1/2 tl baking powder

1/2 el vanille

100 g kristalsuiker

150 g donkere (of lichte) basterdsuiker

2 eieren

Mix de natte ingrediënten
Doe de boter, tahini, bakpoeder, baksoda, suiker en vanille in een keukenmachine en mix tot het mengsel licht en iets romig is.
Eieren erbij
Voeg de eieren toe en mix nogmaals.
Voeg de droge ingrediënten toe + chocolade chips
Doe het zout en meel bij het eimengsel en meng alles goed samen. Roer er nu de chocolade chips door, of kneed dit met je handen door het zachte deeg.
Rusten
Rol het deeg in folie en laat het in de koelkast rusten, min. 6 uur.
Bakken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep met behulp van een lepel of een kleine ijslepel bolletjes van het deeg. Bak in delen. Leg telkens 6 bolletjes op 1 bakplaat met bakpapier en druk ze een heel klein beetje platter. Zorg ervoor dat ze de ruimte hebben, want ze lopen uit. Bestrooi de koekjes eventueel met wat zoutvlokken. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 18 min. gaar.

Vól chocolade en lekker chewy met de diepe smaak van tahin: dit is de upgrade van de chocolate chip cookie